Travresultat/Travfakta

UNDER UPPBYGGNAD! 

Resultat från 2021, 2022, 2023 kommer snart

 

 

Travresultat av skåneägda/uppföda russ i Derby & Kriteriet

Svenskt Ponnytrav Derby för kat. b 2020 kördes på Jägersro den 4/10. I startlistan kunde vi notera endast två russ födda i Skåne under 2016. Här kan vi dock konstatera att det var kvalitet före kvantitet!

Slätthans Fanzy (e. Fantom u. Slätthans Ritzy), uppfödd, ägd och tränad hos Familjen Blücher i Hörby vann ifjol Kriteriet och hade kommit för att ta hem ytterligare ett storlopp med sin kusk Victor. Stoet fick emellertid se sig besegrad av en för dagen omöjlig Tirana, men Fanzy tog efter ett fint genomfört lopp, hand om andraplatsen. Hon kom, från ett tråkigt spår 10, in i mål på den fina tiden 1.55,7. Här finns en otrolig kapacitet och det segervana stoet lär gå en fin 5-årssäsong till mötes.

Skåneuppfödarnas andra representant i Derbyt var Shokata (e. Petro u. Smedens Vendetta), född i Vollsjö hos Kajsa och Karin Lindsjö. På förhand såg det ut att bli ett tufft lopp för Shokata, som även hon drog ett bakspår i lottningen, men stoet gjorde ett heroiskt lopp och med en rykande slutspurt gick hon i mål som fyra på nya rekordet 2.02,5. Shokata hade gjort en lång resa tillsammans med sin tränare och kusk Stella Edin, hemmahörande i Dannero. Shokatas mor Smedens Vendetta (e. Gumino u. Cloetta) är med sin fina härstamning intressant och helsyskon till Shokata kanske vi ser i både 2021 och 2022 års Derbyn, i Macchiato och Goldie.

Summan blev en andra- och en fjärdeplats och vi säger grattis till två fina ston födda i Skåne!

 

Kriteriet för kat. b kördes på Solvalla den 31/10 och var ett riktigt getingbo av skåneuppfödda russ. Det blev också två skåneruss som tog hand om både första- och andraplatsen!

Den på förhand stora favoriten Don Rafael P.D. infriade alla förväntningar när han dundrade till ledningen och höll den hela vägen in i mål. Segertiden skrevs till snabba 1.55,7/2140 m. och den sköntravande hingsten var en fröjd att se. Don Rafael P.D. (e. Ernst Ronaldo u. Medina) är uppfödd av Amanda Zetterqvist i Vankiva och denna snygga bruna hingst är redan en segervan herre, han har segrat i 5 raka lopp sen debuten och därtill gått fantastiskt fina tider. Don Rafael P.D. ägs och tränas i Halmstad av Wilma Bertilsson.

Om andraplatsen var det länge en jämn kamp, där ytterligare ett skåneuppfött russ drog längsta strået. Slätthans Trixy (e. Tyson II u. Slätthans Ritzy) är född, tränad och ägd hos Familjen Blücher i Hörby och hade som vanligt Victor Blücher vid tömmarna. Victor, som senast ifjol vann just Kriteriet med Trixys syster Slätthans Fanzy (e. Fantom u. Slätthans Ritzy). Skickliga Familjen Blücher har än en gång tagit fram en otroligt fin unghäst och Slätthans Trixy noterade för första gången en tid under 2.00 när hon travade in på 1.59,3.

Det var inte bara Amanda i Familjen Zetterqvist som hade fött upp fina russ under 2017, även Peter och Åse Zetterqvist hade två representanter i Arizona S.Z. (e. Tyson II u. Luffa Ess) och Athena S.Z. (e. Fantom u. Ljungens Copia). Athena S.Z. travade in på en sjätteplats på tiden 2.08,3 medan Arizona S.Z. tyvärr blev diskvalificerad för galopp. Båda hästarna är i träning hos Hilda Zetterqvist med hemmabana Romme.

Stenbydals Gallium (e. Gumino u. Tejas Silverticka), född hos Emmelie Nilsson i Tomelilla, hade inte ordning på benen i detta lopp utan slutade diskvalificerad, men hingsten har tidigare i år vunnit tre segrar och här har Gumino en fin avkomma som ger mersmak inför nästa år. Hästen ägs fortfarande av Emmelie Nilsson, men är i träning hos Cassandra Herrmann, även hon tillhörande Romme.

Vi säger stort grattis till samtliga uppfödare som lyckats föda upp så fina russ att de tagit plats i det största travloppet för 3-åringar!

 

 

 

 

 

Russkul 2015